Tel.: +36 42 889 180

A Házasság Hetének lezárása

Máriapócson ebben az évben egy napra korlátozódott az 1996-ban indított mozgalom. Idén ezzel szerettük egymást, így vigyáztunk egymásra.

Ám az az egy nap igen sűrű és értékes volt!

Minden Szent Liturgia azzal a mozzanattal zárult, hogy páronként kaptak áldást jegyesek, házasok és özvegyek. A délelőtti két liturgia között Orosz István atya tartott előadást a párválasztás, illetve házasság témájában. (https://www.facebook.com/mariapocsnemzetikegyhely/videos/458916338807015)

Kora délután pedig a Boldogságok Útjára indultunk, kiegészülve olyanokkal, akik szerették volna zarándoklattal kezdeni a Nagyböjtöt. Minden állomásnál hallhattunk rövid elmélkedést Pindzsu István atyától, aki egyik megállótól a másikig egy-egy feladattal, beszélgetésre szánt kérdéssel is ellátta a résztvevőket. Ács Sándor, Kiss István és Ari József jóvoltából forró tea, leves, és egyéb lélekmelegítő várt ránk az út közepe táján. A hideg, szeles időben igen jól esett megpihenni. Köszönjük nekik!

Bízunk abban, hogy aki a kegyhelyen töltötte ezt a napot, megerősödött életreszóló elköteleződésében, irányt talált nagyböjti utazásához, nem mellékesen – remélhetőleg- jól érezte magát!

Imádságos, békés böjti időszakot kívánunk mindenkinek!

Leave a Reply