Tel.: +36 42 889 180

MINDENT SZABAD!(?)

2022. február 13-án az előírt apostoli szakasz Szent Pálnak az első korintusiakhoz írt leveléből való volt. (I.Kor. 6,12-20) Így kezdődik:

„Minden szabad nekem, de nem minden hasznos…”

Ezen a hétvégén kántorok, a templomi éneklésben segítők és érdeklődők érkeztek lelkigyakorlatra Máriapócsra. A péntek estétől vasárnap délig tartó együttlétet Királyné Kocsis Magdolna és Fülöp metropolita atya vezette. Külön öröm, hogy a kegytemplom szertartásaiba is bekapcsolódtak, hiszen mindig megerősítő, amikor többen imádkozunk együtt.

Ezek egyike volt a vasárnapi, 11 órai püspöki Szent Liturgia. A fenti szentírási részről beszélve Érsek atya arra kérte a híveket, a böjt közeledtével gondolják át, mi az, amit mégsem szabad. Ezzel nem Szent Pál szavait hazudtolta, ellenkezőleg. Megerősítette, hogy mindent szabad, ami közelebb hoz Istenhez. Amiről úgy érezzük, hogy eltávolít tőle, abban mi magunk nem vagyunk szabadok. Rabjai lehetünk igen sokféle földi dolognak, ezekről érdemes lemondani a Nagyböjt folyamán.

Már csak két hetünk maradt arra, hogy előkészítsük magunkat, gondolatainkat, e hét végén húshagyó, majd vajhagyó vasárnap.

Kezdjük örömmel a bűnbánati időszakot, fogadjuk azt lehetőségként!

Leave a Reply