Tel.: +36 42 889 180

Saját vágyunk háttérbe szorul…

Rózsa Zoltán azért kezdett jótékonysági koncert szervezésébe, mert tanítványaival nagyon szeretnék létrehozni a Rózsafa-Zeneházat. Az épületet kinézték, a megvásárlására gyűjtenek.

Igen ám, de a tervezés közben szembesültek a ténnyel: miközben ők közösségi házra vágynak, mások épp eközben veszítik el otthonaikat. Így vált kettős célúvá a péntek este: pénzadományt vártak a zeneház javára, és a kárpátaljai menekültek megsegítésére.

Zoltán, tanítványai, és néhány kollégája nagyszerű élményekkel gazdagította a közönséget a Családvár nagytermében. Bár a bevezetőben Orosz István atya – természetesen – kitért a háborús helyzetre, és a zene kapcsán is továbbgondolandó, elmélkedni való gondolatokat adott, azért gondjainkat feledtetően, remek hangulatban telt az este. A repertoár színes volt, a gyerekeken pedig érződött a szabadság. Igazi örömzenét játszottak. Ez a fellépés nem járt vizsgadrukkal, ez a muzsika nem kellett, hogy hibátlan legyen. Ez a másfél óra szeretetet sugárzott, egy boldog közösségről szólt.

Köszönjük az előadók felkészülését, a csodás élményt. Köszönjük a megjelenteknek, hogy minden mást félretettek. Hálásak vagyunk az adományokért.

Szívből kívánjuk, hogy zenész-palántáink érjék el céljaikat, teljesüljön a közösség vágya! A háború elől menekülőkért pedig továbbra is minden nap imádkozunk.

Leave a Reply