Tel.: +36 42 889 180

Ég a negyedik gyertya!

Ismét közel százan gyűltünk össze, hogy együtt készüljünk karácsony ünnepére. Vasárnap a negyedik gyertyát gyújtottuk meg a kegytemplom előtti koszorún. Ezúttal a „Mária Könnyei” Karitászcsoport segítette versekkel, énekekkel, hogy Krisztus születésére lélekben is ráhangolódjunk. Nagyon szépen énekeltek, szinte mindenki örömmel kapcsolódott be a kántálásba. Elmélkedést Pindzsu István atya mondott, szavai nyomán azt éreztük, igaza van Zsámják Marikának, aki az első alkalommal így fogalmazott: bár minden héten egyre sötétebb és egyre hidegebb lesz, ha a készületünket komolyan vesszük, a szívünkben egyre világosabbat és egyre inkább melegséget fogunk érezni.

Nagyon jó hétről hétre együtt imádkozni, elmélázni a hallott versek szövegén, ráhangolódni az ünnepre. A karitász csoport arra is ráirányította a figyelmünket, hogy gondoskodjunk azokról, akik számára élethelyzetük miatt nem csupa öröm a karácsony, enyhítsük gondjaikat. Nehéz sorban lévőket anyagiakkal, magányosokat figyelmünkkel!

A vasárnapi alkalom is kötetlen beszélgetéssel, kis agapéval zárult (természetesen a járványügyi helyzetre is komolyan figyelve!).

Köszönjük!

Leave a Reply