Tel.: +36 42 889 180

Egyházközségi képviselő-testületek zarándoklata

2020. március 8-án, erre a különleges napra, Dr. Papp Tibor atya, a Nyíregyházi Egyházmegye főhelynöke vette át a házigazda szerepét Máriapócson. Úgy köszöntötte az ide érkező egyháztanácstagokat, ahogyan Szent II. János Pál pápa beszél róluk, mint „Krisztus művének folytatóit”. Egyházunk építőit.

Tibor atya tartott a két délelőtti Szent Liturgia között katekézist. Ezt az előadást élőben közvetítette a kegytemplom, és Máriapócs Nemzeti Kegyhely közösségi oldalán jelenleg is elérhető.  https://www.facebook.com/mariapocsnemzetikegyhely/videos/196704071594606/

„Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhánkat, gondosan őrizzük meg az ünnepre!” – József Attila szavait hallhatjuk a 45 perces gondolatsor elején, s mindvégig annak megfejtésében segít Tibor atya, hogy milyen is az „igazi lelkünk”. Éppen a mostani idő, a böjt napjai lehetnek alkalmasak arra, hogy számba vegyük, mit teszünk jól, és mit kevésbé elfogadhatóan, min szükséges javítani…

A Helynök atya vezette a 11 órai liturgiát, amelyben prédikált is. Köszöntötte az egyházközségi képviselő-testületek tagjait, és arra bíztatta őket, legyenek olyan bátrak és éljen bennük akkora hit, mint amilyennel az evangéliumi szakaszban találkoztunk a béna ember barátainak viselkedésében. (Mk 2,1-12)

A Szent Liturgia végén Tibor atya szavai nyomán újították meg a jelenlévő egyháztanácstagok az Egyház szolgálatában vállalt feladatukra vonatkozó fogadalmukat. A helynök hangsúlyozta: aki bármit, bármennyit vállal közössége építésében, azok felé csakis hálásak lehetünk, senki ne gondolja kevésnek vagy jelentéktelennek saját munkáját! „Mindenkinek óriási köszönet!”

Leave a Reply