Tel.: +36 42 889 180

Szándékok – szalagon

Kreatívak, akiknek fontos a csíksomlyói búcsú.

Molnár Sándor, az Erdélyi Mária Út Egyesület elnöke már a 2020-as pünkösdi búcsúra elindította az ún. imaszalag-stafétát. Marosvásárhelyről, Gyergyóremetéről, Brassóból és Sepsiszentgyörgyről is indultak staféták, gyalog, futva vagy lóháton. 

Amikor egyértelművé vált, hogy 2021-ben sem lehet megtartani az erdélyi Mária-kegyhelyen a hagyományos pünkösdi búcsút, máris szervezni kezdték Magyarország területéről is az imaszalagok eljuttatását.

„Kerékpárral visszük a Nemzet Szentélyéből Nagykárolyba egy zarándokkeresztre kötve a települések üzeneteit, imaszalagjait. Vállajig Kislétán, Nyírbogáton, és Nyírvasváriban lesz megálló, majd a határon a Nagykárolyból elénk kerekezők veszik át a stafétát, amit továbbítanak a vírushelyzet miatt tömegesen nem látogatható Csíksomlyóra, a pünkösdi búcsúra” – nyilatkozta a szervezésről egy máriapócsi biciklis , Kovács János.

2021. május 7-én indult a staféta Máriapócsról. Nagyon sok szalag került a keresztre. Diákok, pedagógusok, magánszemélyek és különböző közösségek csatlakoztak az Erdélyi Mária Út Egyesület kezdeményezéséhez, a szimbolikus csíksomlyói szalagos zarándoklathoz.

Máriapócson a kegytemplomban a világhírű gyergyóditrói származású operaénekes, Molnár Levente köszöntötte a zarándokokat. A Mária-út magyarországi elkötelezettjei együtt imádkoztak a kegytemplomban, majd Orosz István kegyhelyigazgató atya megáldotta az útrakelőket. Három kerékpáros zarándok és egy kisebb gyalogos csoport indult a szalagokkal a magyar-román határ felé.

Segítse őket útjukon a Mindenható Isten és a Szűzanya!

(Köszönjük a fotókat!)

Leave a Reply