Tel.: +36 42 889 180

Ne félj, csak higgy! (Mk 5,36)

Jézus Jairushoz intézett szavait választották „kísérőül” a fiatal felnőttek az idei 22+ elnevezésű zarándoklathoz. A Salai Szabolcs atya által kigondolt és életre hívott programra minden évben egyre többen jelentkeznek. 2020-ban már százan gyalogoltak Tokajból Máriapócsra! „Ebben az évben volt a legkönnyebb kitalálni a mottót” – nyilatkozta Nagy Luca szervező, utalva az elmúlt hónapok nehézségeire.

Nemzeti Kegyhelyünkre szombat estére érkeztek a zarándokok, akiket útjuk elején Dr. Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke, a második napon pedig Szocska Ábel atya, a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke kísért. Ábel atya azt kérte a fiataloktól: „ne szép szavak által akarjunk nagy dolgokat elérni, hanem tanuljunk csendben nagy dolgokat véghezvinni!”

 A két nap alatt közösséggé formálódó zarándokcsapat útközben nem csak frissítőt, ételt-italt kapott a pihenőhelyeken, hanem tanítást, buzdítást is: Tiszaeszláron Bacsó János atyától és Verdes Miklós atyától, Dr. Kruppa Tamás és Kocsis Dániel atyáktól a Nyíregyháza-belvárosi templomban, és a meghívott Lóczi Tamás sátoraljaújhelyi plébános-esperes atyától.

Isten hozta az érkezőket Máriapócsra!

Leave a Reply