Tel.: +36 42 889 180

BESZÁMOLÓ, AMI TETTEKRE SARKALL

2019. március 18-án Fülöp érsek-metropolita atya szír élménybeszámolóját hallhattuk Máriapócson, a Családvárban.

A program 16:30-tól kezdődött, és szép számmal, közel százan gyűltünk össze, hogy a máriapócsi és környékbeli hívek is megnézhessék Fülöp atya képsorozatát a Szíriában tett látogatásáról.

Fülöp atya előadásában többször érzékeltette a hallgatósággal, hogy az azelőtt gyönyörű ikonok, falfestmények, ikonosztázionok, templomok, terek stb., ma mennyire romos állapotban vannak. Több szíriai pátriárkával is találkozott, akik elmondták, hogy mennyire hálásak azért, hogy a magyar állam segíti az ott élő üldözött keresztényeket. A háborús helyzet ellenére az emberek továbbra is ott akarnak élni, otthonukban, gyakran közel a frontvonalhoz. Lerombolt házaikat kitakarítják, felújítják, ha tehetik és visszaköltöznek. Ezért ezeket az embereket abban kell segíteni, hogy Szíriában, otthonukban élhessenek.

Az előadás végén szerény agapé mellett lehetőség adódott, hogy a hallgatóság feltegye kérdéseit Fülöp atyának. Ezúton is köszönjük a metropolita atyának élménybeszámolóját, közelebb hozta és érthetővé tette számunkra ezt a messzinek tűnő háborús helyzetet  és így kicsit mi is beleérezhettünk az ottaniak fájdalmába. A nagyböjtben pedig szép felajánlás lehet, hogy ha anyagi lehetőségeinkhez mérten segítjük bajba jutott szír keresztény testvéreinket.

További képek az alábbi linken érhetőek el:
https://www.facebook.com/mariapocsnemzetikegyhely/photos/rpp.120096204675459/2378528742165516/?type=3&theater

Leave a Reply