Tel.: +36 42 889 180

A HÁZASSÁG HETE

Nagyszerű hetet zárunk magunk mögött, hiszen más egyházközségekhez hasonlóan a Máriapócsi Görögkatolikus Parókia is megrendezte a Házasság Hete programsorozatát.

Egy alkalmat már az előtte való héten megtartottunk, ez egy ráhangolódó beszélgetés volt a Dudás Miklós Görögkatolikus Általános Iskola szülői értekezletén. A szülői értekezleten számos szülőt, vagyis házaspárt szólítottunk meg. Két rövid kisfilm levetítése után Mosolygó Tibor atya invitálta a szülőket, hogy vegyenek részt az elkövetkezendő héten a számukra rendezett programokon. Tibor atya azt is elmondta, hogy ha mi szülők csak kicsivel is jobbat szeretnénk gyermekeinknek, mint amilyen a saját gyermekkorunk volt, akkor kezdjük el ezt már az alapoknál. Az alap a házasság, ha ezt megerősítjük, akkor a házasság gyümölcse, azaz a gyermek, boldog és kiegyensúlyozott lesz.

A Házasság Hetében több programot kínáltunk a házaspároknak, de nem csak nekik, hanem azoknak is, akik párkapcsolatban élnek és vágynak a házasságra. Először a feleségeket, nőket hívtuk egy a „nőies karaktert” kiemelő film megtekintésére. Majd ezt követő este a férjeket, férfiakat egy nekik szóló film megnézésre. Sajnos az idő előrehaladtával, amikor a hétköznapok besűrűsödnek, a párok egyre kevesebbet tudnak elmenni moziba, szórakozni, így lehetőség adódott arra, hogy külön-külön is film-élményhez jussanak a házastársak.

A hét végén arra hívtuk a házastársakat, hogy vegyenek részt a vasárnapi Szent Liturgiákon, hogy a szertartások végén megáldhassák őket, és ezt az áldást vihessék tovább házasságuk útján.

Köszönjük mindenkinek, akik részt vettek ezeken az alkalmakon, reméljük, hogy minél többen tudtak töltekezni és ezzel megerősíteni házassági szövetségüket.

További képek az alábbi linken érhetőek el:
https://www.facebook.com/mariapocsnemzetikegyhely/photos/pcb.2333818289969895/2333817003303357/?type=3&theater

Leave a Reply